Sportkeuring

Bij ons kunt u terecht voor een officiële sportkeuring. Wij hanteren hierbij de richtlijn van de sportbond van de sport waarvoor u gekeurd wordt. Aan de hand van die richtlijn bepalen wij welk onderzoek moet worden uitgevoerd en hoe uitgebreid dat gebeurt.

Welke onderzoeksmogelijkheden er zijn, leest u op de pagina sportmedisch onderzoek.

Verwijzing en kosten sportkeuring

U heeft geen verwijzing nodig voor de sportkeuring. De kosten  van de sportkeuring worden rechtstreeks bij u in rekening gebracht. Het kan zijn dat uw aanvullende verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekt. Bekijk hiervoor de polis van uw ziektekostenverzekering.

De kosten zijn afhankelijk van het onderzoek dat volgens de richtlijn van de sportbond wordt uitgevoerd. Tijdens uw consult bij revalidatie- en/of sportarts wordt u verteld welke onderzoeken plaatsvinden. Aan het einde van het uitslaggesprek wordt u gevraagd het éénmalige incassoformulier met daarop de kosten die bij u in rekening worden gebracht, in te vullen en voor akkoord te ondertekenen. Binnen ongeveer 2 weken krijgt u de factuur thuis gestuurd en wordt het bedrag afgeschreven.