Dhr. Dijkhuizen, revalidant

Op woensdag 3 juni 2020 reed de heer Dijkhuizen (65) frontaal met zijn snorfiets tegen een auto. De automobilist had hem niet gezien. Met zwaar hoofdletsel, een klaplong, beschadigde nieren en gebroken ribben belandde hij in het ziekenhuis in Tilburg. Na een aantal weken mocht hij gaan revalideren op locatie Blixembosch. Hij is dankbaar voor de hulp en zorg die hij heeft gekregen.

Van donker naar licht

“Lichamelijk ging het snel goed met me en kon ik weer redelijk uit de voeten. Maar psychisch had ik het moeilijk. Het hersenletsel had iets teweeg gebracht. Ik vocht als het ware tegen mezelf en had last van vervelende stemmen in mijn hoofd. Daarbij was ik nogal negatief, niet echt leuk voor het thuisfront.

Gelukkig kreeg ik bij Libra psychologische hulp én van de huisarts kreeg ik medicatie. Na enkele weken viel er opeens een last van me af. Ik was een beetje aan het prutsen thuis en plotseling werd het weer lichter in mijn hoofd. Ik was zo ontzettend blij, dat is niet te vertellen.”

Weer terug in het leven

“Het is super om bij Libra te revalideren omdat ik hier geen nummer ben. Alle behandelaren kijken echt naar wie ík ben. Iedereen doet zijn best om mij weer terug in het leven te brengen. Ze zijn betrokken en dagen me uit het beste uit mezelf te halen.

Voor mijn vrouw is het een moeilijke periode geweest. Ook zij wordt betrokken bij de behandeling, kan haar verhaal kwijt en krijgt adviezen.

Ze zeggen dat ik het komende jaar nog steeds verder herstel.

Voor mezelf kan ik zeggen, ik voel me nu een 7 maar ik wil graag een 9 worden. Dáár ga ik de komende tijd voor.”

“Het is super om bij Libra te revalideren omdat ik hier geen nummer ben. Alle behandelaren kijken echt naar wie ík ben.”